Двойните стандарти на семейство Клинтън и слугинската роля на американските медии бяха разобличени от поредната порция секретни материали, публикувани от WikiLeaks. Материалите представляват конфиденциални писма до и от Джон Подеста, шефът на предизборния щаб на Хилари Клинтон, уточнява БГНЕС. 
През 2014 година тя обвинява правителствата на Саудитска Арабия и Катар в спонсориране на тероризма, но две години по-рано нейният съпруг и бивш президент Бил Клинтън е поучил 1 млн. долара от Катар за 5-минутна среща. 

В писмо от 19 август 2014 година Хилари Клинтън написала на Подеста писмо, в което казва, че САЩ трябва да „окажат натиск върху Катар и Саудитска Арабия, които тайно предоставят финансова и логистична подкрепа на „Ислямска държава“ и други радикални сунитски групировки в региона“. 

В същото време в писмо от 2012 година нейният съветник Амитхаб Десай се отчита за срещите си с редица посланици във Вашингтон, като изрично споменава за намерението на представителите на Катар да дадат чек от 1 млн. долара на Бил Клинтън. „Бихме искали да се срещнем с WJC (Бил Клинтън) "за пет минути" в Ню Йорк, за да му връчим чек от 1 милион долара, който Катар обеща за рождения ден на WJC през 2011 година“ пише съветникът. 

Редица американски медии съзнателно отразяват кампанията на Хилари Клинтън в изгодна за нея светлина, става ясно от друга порция материали, публикувана от Wikileaks. 

Така например, кореспондент на „Ню Йорк таймс“ предварително й изпратил подготвено интервю, като й дал възможност да махне репликите, които тя не харесва. След като получил поправения вариант на интервюто, журналистът отбелязал, че би иска да върне в окончателния вариант някои цитати, които биха били интереси за читателя. Но предизборният щаб на Хилари Клинтън настоял на съкратения текст, в който не са влезли противоречивите реплики. 

Освен това редактор в „Бостън глоуб“ предложи да се публикува във вестника материал, написан от човек от щаба на Хилари. Материалът трябвало да се появи заедно с новината за пристигането на Хилари в Бостън и така да съдейства за позитивния отклик на обществеността към събитието. В едно от публикуваните писма кореспондент на CNN предварително предупреди Клинтън за въпроси на зрителите, които мога да бъдат проблематични за Хилари. Сред подобни „опасни“ теми е бил въпросът за смъртното наказание. 

Това е седмата част от разобличителните материали на WikiLeaks, чието обнародване започна на 8 октомври. Досега са публикувани над 10 000 писма. Основателят на сайта Джулиън Асандж вече заяви, че публикациите ще продължат до самите президентски изори в САЩ на 8 ноември. Той окачестви като лъжливи твърденията, че иска да навреди на предизборната кампания на Хилари Клинтън, но смята, че разгласените материали могат да окажат съществено влияние на предизборната борба.