След вчерашния опит за бягство от лондонската зоологическа градина, мъжката горила Кумбука се превърна в истинска звезда, пише Дейли мейл.
Днес служители на зоопарка поправяха стъклото, което приматът строши, за да избяга на свобода, е междувременно темата за 18-годишната горила бе основна в социалните мрежи във Великобритания. Сред коментарите бе: "Всеки би се побъркал, ако е затворен в клетка и по цял ден хора зяпат в него. Горкото същество!"
 


От управата на зоопарка съобщиха, че на Кумбука са били дадени шоколадови бисквити, за да се успокои. 

Но инцидентът повдигна въпроси и за безопасността, тъй като служител беше цитиран от BuzzFeed news да казва: "Тая маймуна е ш...н психопат! Той и преди е разбивал този прозорец, поне няколко пъти."

А фондацията "Роден свободен" коментира, че инцидентът е предупреждение за това доколко удачно е да се държат опасни животни в плен.

Известният експерт по приматите проф. Филис Лий каза, че Кумбука няма да бъде върнат в клетката и ще бъде преместен в друга зоологическа градина, тъй като неедрократно показвал, че не е щастлив от обстановката в досегашната.

Превод: БЛИЦ