Диагнозата миома на матката може да накара жените да изпаднат в паника и да започнат да мислят за сериозни заболявания. Някои от тях веднага пристъпват към операция, но други са склонни да потърсят и алтернативни методи.

Доброкачественото образувание се дължи на разрастване на тъкан на матката заради хормонален дисбаланс, стрес, възпалителни процеси или аборт.

миома матки

За 56-годишната Веселина Стевич известието, че има миома на матката, се превърна в сериозно притеснение. За да избегне операцията, която вече била насрочена, Веселина решила да пробва с народна рецепта. 

лечение миомы народными средствами

Действително, оказало се, че народната медицина може да помогне и при такава тежка ситуация. Особено добър е ефектът на комбинацията алое и мед, твърди сайтът Толкова е просто. Дори и лекарят се изумил, когато не открил миомата при следващия преглед.

алоэ и мёд

Жената пробвала рецепта с алое. Важно е да се знае, че растението трябва да е на поне три години. А пет дни, преди да отрежеш листата му, трябва да спреш да го поливаш. 

  • 1 стстрък алое 
  • 200 г мед
  • 400 мл сухо вино

 

Изчисти алоето от острата му част. Раздели го на две по дължина, намажи с мед и залей с виното. Съхранявай го в хладилника и сутрин приемай по една лъжичка. 

Според народната медицина този лек може да помогне и за други заболявания.

 

полезные свойства алоэ вера

Най-добре е да се пристъпи към лечение, докато заболяването е в ранен стадий.

Превод и редакция: БЛИЦ