ПГ на ГЕРБ още на следващото заседание в парламента да подкрепи всички предложения на опозицията – каквито и предложения да има опозицията, ние ще подкрепим. Каквото и предложение да имат, ние ще ги подкрепим. Това заяви премиерът Бойко Борисов след оперативното заседание на Министерския съвет, предаде БГНЕС.
Премиерът уточни, че тогава ще се видят новите формати, които се организират.

Премиерът не се появи пред специално поставения микрофон, за да даде изявление след извънредното заседание на Министерски съвет. Вместо него там се явиха представители на Реформаторския блок. 

"Всички препотвърдиха подкрепата си за кабинета и коалицията", посочи Петър Москов. Той посочи още, че и трите формации, подкрепящи кабинета имат своя кандидатура за президент, което води до напрежение, но то не трябва да е определящо

Припомняме, че министрите и представители на управляващото мнозинство се събраха на извънредно на оперативно заседание в Министерски съвет в 17.30 часа, след като по-рано през деня след три неуспешни опита за регистрация парламентът не проведе насроченото за днес извънредно пленарно заседание. Заседанието продължи 2 часа и половина, като на него най-вероятно е засегната темата за стабилността на кабинета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!