Извънредното правителствено заседание в Министерски съвет приключи, но все още няма информация дали то ще бъде последвано от официални изказвания, предаде „Фокус“.
Министрите и представители на управляващото мнозинство се събраха на извънредно на оперативно заседание в Министерски съвет в 17.30 часа, след като по-рано през деня след три неуспешни опита за регистрация парламентът не проведе насроченото за днес извънредно пленарно заседание. Заседанието продължи 2 часа и половина, като на него най-вероятно е засегната темата за стабилността на кабинета.

След проваленото заседание Народният представител от ПГ на РБ Найден Зеленогорски заяви, че от БСП твърдят, че реформаторите подкрепят тяхната подписка за свикване на извънредно заседание, но по думите му това не е вярно. В отговор депутатът от „БСП лява България” Жельо Бойчев уточни, че с РБ са водени консултации относно изработването на дневния ред за извънредното заседание и никой не е твърдял, че са подкрепили подписката. Както БЛИЦ писа по-късно в Народното събрание дойде премиерът Бойко Борисов и разговаря с парламентарната група на ГЕРБ.

Министър-председателят заяви, че държи парламентът да работи, а народните представители от ПГ на ГЕРБ ще подкрепят всички искания на опозицията. Бойко Борисов призова РБ още тези дни да разговарят с депутатите от ГЕРБ, за да се изясни дали са в опозиция, или продължават да бъдат коалиционни партньори. „Търпението ми се е изчерпало. Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или довиждане”, каза премиерът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!