БНБ публикува средния размер на таксите, които се събират от банките. От сайта на трезора става ясно, че за откриване на разплащателна сметка в офис на банката ще се плащат по 2, 16 лв., а за откриване на разплащателна сметка в офис на банката с издаване на дебитна карта към сметката по 1, 92 лв.
Обслужване на разплащателна сметка в офис на банката ще струва 2, 01 лв на месец, а за обслужване на разплащателна сметка в офис на банката с издадена дебитна карта към сметката на месец ще ни излиза по 1, 51 лв.

За закриване също ще се плаща. Така например ако се закрива разплащателна сметка в офис, открита до 12 месеца от датата на закриване ще се дават до 3, 67 лв. Закриване на разплащателна сметка в офис, открита преди повече от 12 месеца от датата на закриване обаче няма да се плаща. 

Внасяне на средства по разплащателна сметка в офис на банката ще си има своя пределна цена. Така например, ако сумата е до 4594 лв. - няма да има такса, а над 4594 лв., таксата ще е 0.1% за горницата, но минимум 3.06 лв. и максимум 195.65 лв.

Плащане с дебитна карта на ПОС, обслужвано от банката ще си има цена и той ще е 5 ст. А ако устройството е на друга банка, цената ще е 6 ст. Плащане с дебитна карта на ПОС-терминал, обслужван от друга банка в Европейския съюз ще е само 2 ст. Същите са цените и за плащане по интернет.