Президентът не може да е фигура посочена от Борисов, която „да му пази стола“ за 5 години. Президентът трябва да е силен и да отстоява интересите на българите. Това каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов на среща с граждани в с. Калейца, общ. Троян, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.
Категорично заявявам, че като президент на Република България ще използвам правомощията си и ще свиквам редовно КСНС. На него ще поставям наболелите проблеми на страната – бедност, престъпност, кражбите на монополите и ще изисквам от партиите да поемат конкретни ангажименти за разрешаването им. Президентът няма законодателни правомощия, но партиите имат и аз ще настоявам чрез тях да изпълняват поетите пред мен ангажименти, каза още той.
 
Кандидатът за вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Явор Нотев повдигна наболелия проблем с мигрантите и страха на хората, че те ще бъдат заселвани в различни точки на България.
 
Ние категорично няма да допуснем мигранти да бъдат заселвани в България. Демографската катастрофа не може да бъде преборена с такава абсурдна политика, а с адекватни мерки от страна на държавата, заяви Нотев.
 
Много добре знаем, че проблемите в малките населени места като циганизация, набези, битова престъпност, безработица и бедност тормозят хората. Това са въпроси от национална сигурност и ние ще се борим за разрешаването им, допълни кандидатът за вицепрезидент.
 
На срещата присъстваха над 200 човека. Тя е част от обиколката на кандидатпрезидентската двойка Каракачанов-Нотев в общ. Троян, посветена на празника на града. Двамата бяха официални гости на тържествената церемония.
Кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ посетиха и Троянския манастир. Те бяха посрещнати лично от игумена отец Сионий.
 
Заедно със заместник-областния управител на София и лидер на „БГ патриот “ Петър Харалампиев и депутати направиха дарение на Светата обител – медна камбана. Обиколката продължава със среща в Ловеч.