Борис Георгиев, баща на 10 годишно момченце, което е било на Зелено училище в хотел "Аугуста" в Хисар, заяви гневно пред БЛИЦ, че управителят на хотела Нацо Радев лъже. Бащата е категоричен, че неговото дете и още 2-3 са натровени, а не са прихванали вирус или настинали както твърди Радев. В момента малчуганите са настанени със симптоми повръщане и разстройство в Инфекциозна болница в София и по думите на Борис Георгиев лекарите били категорични, че учениците имат хранително отравяне. 
„Некоректно е да се говори от страна на хотела, че малките са се простудили, или хванали вирус. Снощи в 23 часа, когато аз отидох в Хисар, всички деца, които видях се превиваха от болки и имаха симптоми на хранително отравяне. Моят син ми сподели, че на вечеря е ял пиле с ориз и супа топчета, след това е получил симптомите. Някои от децата обаче са ги получили още преди вечерята, заяви бащата. 

Той ще удостовери утре с документ пред БЛИЦ състоянието на детето.

Припомняме, че пред БЛИЦ управителят на хотел „Аугуста" в Хисар Нацо Радев бе категоричен, че отравяне няма и че според него децата са прихванали вирус или са изстинали.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!