Демократи за силна България (ДСБ) скочиха като ужилени от коментара на премиера Бойко Борисов пред журналистите в парламента днес. Припомняме, че министър-председателят избухна, тъй като се провали извънредното заседание на парламента. " От къде на къде Реформаторите сега ще се правят на опозиционна партия и не идват на работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента." От ДСБ обаче разпратиха до медиите позиция - отговор.
Стана ясно още, че в късния следобед премиерът свиква извънредно заседание на кабинета. Както БЛИЦ писа възможно е Борисов да се раздели с някои от министрите си.

Подплашени от развоя на събитията от ДСБ излязоха с позиция-отговор. Според тях Борисов дестабилизира държавата с предизборна цел. "Заплахите срещу политически опоненти, бягството от парламентарен дебат и ограничаването на изборните права на българите в чужбина свидетелстват за недопустима слабост на премиера в кризисна международна обстановка, се казва в позицията на демократите.

В изявлението от ДСБ се обръщат и към партньорите си от Реформаторския блок с призив да гарантират стабилността и сигурността в страната, като се включат активно в кампанията на своя кандидат за президент Трайчо Трайков, а не в "партийни договорки с ГЕРБ".

Само изборът на силен и независим десен президент ще предпази държавата и обществото от несигурността и слабостта на премиера и мнозинството, заявяват от централата на ДСБ.

Призивът към партньорите от РБ явно е провокиран от информацията, че премиерът Борисов свиква извънредна оперативно заседание на Министерски съвет следобед. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!