Президентът Цецка Цачева ще е президент на всички български граждани. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Пордим. Той призова жителите на Пордим да повторят своя избор от 2015 година, съобщиха от партията.
„Вие гласувахте доверие на ГЕРБ и на Детелин Василев и го избрахте за свой кмет – вече виждате промяната в общината. Всички хора от Пордим и от област Плевен трябва да изберете за президент вашето момиче Цецка Цачева. Тя е от Плевен, но доказа като първата жена председател на парламента, че може да работи за всички български граждани. Цецка Цачева, Пламен Манушев и всички ние от големия отбор на ГЕРБ сме най-подготвените да спечелим президентските избори“, каза още Цветанов.
 
Той подчерта, че политиката на ГЕРБ е да не дели общините на малки и на големи, на наши и ваши. „Доказателство за това е признанието, което направи днес кметицата на Левски Любка Александрова, избрана от листата на БСП, за огромната помощ от правителството на Бойко Борисов за реализирането на Националната програма за енергийна ефективност“, обясни Цветан Цветанов. Зам.-председателят на партията заяви пред хората от Пордим, че силата на ГЕРБ е кампанията лице в лице с всички български граждани от всички краища на България.
 
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел каза пред препълнената зала в читалището в Пордим, че цялата област Плевен трябва да се гордее, че е дала първата жена президент на България в лицето на Цецка Цачева. „България ще направи още една крачка напред, като избере Цецка Цачева за президент. Европейската народна партия вярва на ГЕРБ и на нашия избор за развитието на страната. С работата си ние доказахме, че сме отговорни и работим в интерес  на гражданите. Два мандата като председател на българския парламент Цецка Цачева доказа, че може да бъде достоен президент и обединител на нацията“, подчерта Мария Габриел.
 
В началото на срещата с жителите на Пордим дъщерята на вицеадмирал Пламен Манушев Зорница го изненада като пристигна специално заради него в града, за да го подкрепи. Цялата зала аплодира прегръдката между един достоен вицеадмирал и неговата дъщеря, която подкрепи своя баща в този важен момент.