Причината за неразположението на децата от училището в град Кърджали не е хранително отравяне, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Всички проби от храната, от контактните повърхности и посудата в кухнята са отрицателни. При това положение, най-вероятният причинител за инцидента е стафилококова инфекция, пренесена от персонала. Това показват и лабораторните резултати на Регионална здравна инспекция (РЗИ), Кърджали.
От хранителната агенция припомнят, че Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали е извършила проверка по случая за съмнение за хранително отравяне на 15 деца, които са се хранили в училищен стол в града. Столът ще бъде превантивно дезинфектиран. След това отново ще бъдат взети проби от повърхностите и инвентара в кухнята и при потвърждение на отрицателни резултати дейността му ще бъде възобновена.