Председателстващият Народното събрание Димитър Главчев свиква извънредно пленарно заседание на 18 октомври 2016 г., вторник, от 12.00 до 17.00 часа. Разпореждането за свикване на заседанието е на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.
В дневния ред на заседанието са включени проекторешение за отмяна на Решението на Народното събрание от 12.10.2016 г. за работата на Народното събрание през октомври и ноември 2016 година и проекторешение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” за периода от 2006 г. до края на септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна.
 
В програмата са и ратифицирането на Договора за залог върху трежъри сметката между България и Европейския инвестиционен фонд за изпълнението на Инициативата за малки и средни предприятия по Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия” 2014-2020, както и второто четене на промени в Закона за военната полиция. Предвижда се народните представители да обсъдят и проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави- членки, от друга страна, както и проекти на решения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
 
Първо гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите и на промени в Изборния кодекс също са в дневния ред на извънредното заседание.