Вчера кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов отново призова кандидата за президент на ГЕРБ г-жа Цецка Цачева и независимия кандидат, подкрепен от БСП, г-н Румен Радев на предизборен дебат. Щабът на  „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ изпрати писма до щабовете на двамата.
Официално Красимир Каракачанов беше поканен от „Тази сутрин“ по БТВ на пряк сблъсък с г-н Радев на 19.10.2016 г. (вторник). В последствие стана ясно, че тази среща се отлага за неопределен ден и час. Разбираме, че щабовете на Радев и Цачева, категорично отказват публични срещи с другите кандидати, освен между тях двамата. Предвид факта, че този понеделник (10.10.2016 г.) в сутрешния блок на НТВ „Здравей, България!“ г-н Радев отново не се появи и то точно на дебат с кандидата на ГЕРБ, остава открит въпросът има ли от какво да се страхуват „пилотът на нацията“ и „майката на нацията“.

Красимир Каракачанов е готов да се яви в избрана от Радев и Цачева и щабовете им медия или в присъствието на всички национални медии на отделни публични дебати с всеки един от тях.

Кр. Каракачанов към Цачева: „Г-жо Цачева, в качеството си на кандидат за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, публично Ви каня на дебат в удобен за Вас ден и час. Като „майка на нацията“, както бяхте провъзгласена от г-н Бойко Борисов, Вие би трябвало да имате еднакво отношение и еднакви критерии към всички граждани на Република България. Като кандидат за президент с реални изгледи за балотаж с Вас, отново Ви приканвам да се явите на пряк дебат с мен в избрана от щаба Ви медия или на публичен дебат в присъствието на всички национални медии.“  

Кр. Каракачанов към Радев: „Г-н Радев, в качеството си на кандидат за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, публично Ви каня на дебат в удобен за Вас ден и час. Като човек, носил пагон, би следвало да знаете, че честта изисква прямост и смелост при взимането на всяко решение. Приканвам Ви да се явите на пряк дебат с мен в избрана от щаба Ви медия или на публичен дебат в присъствието на всички национални медии. Истинският мъж винаги води битките си сам и пръв влиза в боя. Вие къде сте, ген. Радев?“  

Припомняме, че кандидатът за президент Красимир Каракачанов покани г-н Румен Радев и г-жа Цецка Цачева на публичен дебат още в началото на месец октомври.