Бруталният бургаски рецидивист Горан Горанов страда от смесено личностово разстройство. Това са установили психиатрите, които са прегледали 32-годишния бивш шампион по борба, съобщава „Флагман”.
Експертизата днес бе изслушана в Бургаския окръжен съд. Експертите са провели стационарно наблюдение на подсъдимия в Затвора Ловеч и са снели анамнеза на цялата медицинска документация. Заболяването е болестно разстройство на характера, не същинска психоза.
 
Разстройствата на личността представляват тежки нарушения в структурата на личността и поведенческите стереотипи на индивида. Смесени и други разстройства на личността включва личностови разстройства, които често са дисхармонични, но не притежават специфичните съчетания от симптоми, характерни за разстройствата описани в другите категории.
 
Както БЛИЦ съобщи, Горанов беше арестуван, след като стана ясно, че той е „украсил” бургаски квартали със зловещи метални кръстове. Оказа се, че фаталният „окултист“ е бившият бодигард, шампион по борба и настоящ престъпник Горан Горанов. Установено е още, че за всяко маркиране на гроб с 12-те метални кръста Горан всеки път е крал цветя от Католическата църква. Горанов е пребил и двама католически свещеници, а по-късно влезе в схватка и с надзиратели от затвора.