По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд осъди на 3 години лишаване от свобода 32-годишния Павел П. от Варна. Той при тежко пътно-транспортно произшествие причинил смъртта на двама души и средна телесна повреда на друг човек.
Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура - Варна. Наказанието си осъденият ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. Павел П., който е чисто съдебно минало, бе лишен и от право да управлява автомобил за срок от 3 години, както и да напуска пределите на страната. 

На 17 септември 2012 год. по пътя Варна – Добрич до разклона за военното поделение в село Любен Каравелово при управление на „Ситроен берлинго“ със скорост над 100 км в час, Павел П. изгубил контрол над колата си и навлязъл в насрещното движение. Последвал удар в насрещно движещия се автомобил „БМВ“. Загинали пътникът в „Ситроен“-а на осъдения и возещият се на предната седалка пътник в „БМВ“-то. Причинена била и средна телесна повреда на друг човек, който пътувал на задната седалка в немския автомобил. 

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.