Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик откриха сериозни нарушения при проверка в хранителен магазин. В хода на засилените проверки по търговските обекти в региона тази сутрин служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” инспектирали хранителен магазин в един от кварталите на Пазарджик.
 Негов собственик е пазарджиклията Н.Р.-41г. В обекта са открити множество разфасовки на млечни хранителни продукти - кисело мляко , различни видове краве и овче сирене. Било установено, че всичките са внесени от съседна държава. На опаковките с кисело мляко е установено заличаване на срока на годност от производителя и преетикетиране с нови срокове.

Общото количество на откритите опаковки е 244 броя, като всички са без етикет на български език. Собственикът не успял да представи пред органите на реда никакви документи за произход и сертификати за качеството. Сигнализирана е Областната дирекция „Безопасност на храните„ в Пазарджик и на място са пристигнали нейни представители. Инспекторите са описали цялата намерена продукция, а на собственика ще бъде съставен акт за установеното административно нарушение на разпоредбите на Закона за храните. Всички продукти ще бъдат унищожени в екарисаж за сметка на търговеца.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ