Няма натровени деца от храна в хотел "Аугуста" в Хисаря. Претендирам, че обслужването е на високо ниво, а за децата се готви отделно и им се обръща внимание. От 77 деца, които бяха на зелено училище, десетина тази нощ бяха с позиви за повръщане.
Още през нощта дойдоха родителите на двама-трима лагерници, едните от тях взеха детето си и тръгнаха обратно към София, а на другите, осигурихме стаи за през нощта. Ако е имало хранително отравяне, то се проявява до 2-3 часа след ядене. Децата обядваха вчера, а вечерта не са се хранили, тъй като някои имаха позиви за повръщане. Това коментира пред БЛИЦ управителят на хотел "Аугуста" Хисаря Нацо Радев. Той каза, че веднага са реагирали и са извикали спешна помощ. Лекарят е бил инжекции на малчуганите и самият той е казал, че става въпрос за вирус.

"Лагерниците ходят по тениски, изпотени, пият студени безалкохолни, влизат и излизат навън от дискотеката, която им правим. Самият аз им правя забележка да се обличат. Именно заради това и снощи им отменихме дискотеката", обясни още Радев.

Той категорично изключва възможността да има каквото и да били хранително отравяне и смята, че това ще се докаже от натривките, които са взети от ХЕИ от чиниите и приборите на децата, тъй като остатъците от храната, ядена вчера на обяд, вече са били изхвърлени. Радев заяви, че дълги години, от самото съществуване, няма оплаквания от обслужването в хотела.

Припомняме, че 10 от 77 софиянчета, които бяха на зелено училище в Хисаря, са получили тази нощ позиви за повръщане. Автобусът вече е потеглил към столицата, тъй като зеленото училище е свършило и малчуганите са се прибрали.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ