Кандидатът за президент на САЩ на Демократическата партия Хилари Клинтън заяви, че не може да си спомни ключови подробности около използването на частната си електронна поща, докато работи като държавен секретар. Юристите от Judicial Watch зададоха на Клинтън 25 писмени въпроса относно нейната кореспонденция.
В отговор на 21 от тях, тя е казала, че не може да си спомни подробности. Освен това, тя изрази юридически претенции към формулировките на 18 от 25-те въпроса. Това става ясно от документи, представени от нейни адвокати.  
 
„Отказът на госпожа Клинтън директно и честно да отговори на много от въпросите говори за нейното пренебрежение към нормите на правото”, отбеляза ръководителят на Judicial Watch Том Фитон.
 
Отбелязва се, че в отговорите на Хилари не е имало никаква нова информация спрямо това, което тя заяви по-рано пред ФБР. Клинтън отрича обвиненията в това, че докато е заемала поста на държавен секретар на САЩ, тя е предавала секретна информация през личен сървър за електронна поща.  
 
Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп заяви в хода на предизборните дебати, че ще поиска прокуратурата да провери електронната поща на Хилари, ако бъде избран за президент. „Това беше грешка. Поемам цялата отговорност за това. За това, че съм използвала лична електронна поща. Не търся оправдания, това беше грешка”, каза тя.  
 
На 12 октомври профилът в Туитър на избирателния щаб на Хилари Клинтън бе хакнат. „Сменям екипа. Гласувайте за Тръмп - 2016”, се казва в мнимо съобщение на Джон Подеста, който ръководи избирателната кампания на Клинтън.