Ето го Васил Петров. 29-годишният глухоням мъж от пловдивското село Първенец е мъжът, който е изнасилил зверски, а след това убил по особено мъчителен начин преди 7 години 84-годишната Дияна Андонова.
През 2009 година, когато бил открит трупа, разследващите взели генетичен материал от жертвата. От тогава убийството е неразкрито. Жената била със счупен череп, със счупен нос и дори полицаите се ужасили. 
 

Преди дни друга баба, също от село Първенец, била нападната от Петров. Той блудствал с нея, малко преди да я изнасили, старицата успяла да включи телевизора. Това направило впечатление на неин съсед, който отишъл в дома на нападнатата и така я спасил. Ченгетата направили ДНК тест с материал, взет преди години от тялото на Андонова. Така стигнали до мъжа, който бил съсед на бабата и който дръзнал да влезе през нощта в дома й, за да я насилва. Предполага се, че той и нея е щял да убие,ако съседът не се е намесил, защото старицата го е разпознала. В момента в Окръжен съд Пловдив гледат мярката за неотклонение на патологичния изнасилвач и убиец. Петров бе докаран с белезници, баща му е на мярката.
 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ