Бургаската районна прокуратура реагира светкавично на протеста пред Съдебната палата и внесе обвинение срещу садиста Живко Стоянов, заклал по зверски начин котка пред магазин "Болеро". Това съобщиха току-що от държавното обвинение.
25-годишният бургазлия е обвинен чл.325б от Наказателния кодекс, по който го грози от 1 до 3 години затвор. Обвинението ще му бъде предявено веднага, след като се установи местоположението му. В последните два дни той е неоткриваем, но няма съмнение, че лесно ще бъде намерен.

И ако досието на Живко беше чисто, той можеше да се размине и с условна присъда, но сега почти сигурно ще се озова зад решетките и то за дълго. 

От Районната прокуратура съобщиха, че той е извършил деянието при изтърпяването на изпитателен срок на условна присъда за продажба на наркотици. Ако бъде признат за виновен Живко ще лежи и за убийството на котката, и за наркоразпространението. Той почти сигурно ще отиде зад решетките, защото е извършил деянието в изпитателния си срок на условна присъда. Живко е осъден за разпространение на наркотици.

Източник: Флагман бг