Както БЛИЦ съобщи по-рано днес прокуратурата повдигна обвинение на бившия областен управител на София Веселин Пенев заради сделката с бившите царски конюшни. Той е привлечен като обвиняем за умишлена безстопанственост и за неизгодно сключени сделки.
Припомняме, че преди около седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутатът Жельо Бойчев сезираха главния прокурор Сотир Цацаров за "Царските конюшни".

БЛИЦ потърси за коментар Жельо Бойчев. "В момента, в който ние разбрахме за сделката публично огласихме факта за разпродажбата и буквално на следващия ден внесохме сигнала в прокуратурата, с което настоявахме въобще да се провери спасен ли е законът за държавната собственост и правилника към него", заяви червеният депутат.

"Още тогава ние попитахме на какво основание и кой е изготвил оценката. Защо се пристъпва към продажба, при положение, че се знаеше, че има съдебен спор за имота и най-важното - защитен ли е бил държавният интерес. Това бяха основните твърдения в нашия сигнал. Радвам се, че прокуратурата сравнително бързо е реагирала", посочи Бойчев.

"За мен е много важа тази бърза реакция, защото имаше спекулации, че ние внасяме невярна информация и че няма престъпление. Надявам се прокуратурата да продължи в такъв тип посока, тъй като липсата на справедливост е един от най-големите дефицити в нашето общество в момента".

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ