Интернет е пълен с различни съвети за това как най-бързо и най-ефективно да загубите килограми и за това, коя диета е най-добра за вас. Въпреки това, не трябва да се вярва на всички съвети, които прочетете, пише zajenata.bg
В продължение прочетете 3-те най-лоши диети, които се препоръчват за бързо отслабване, но в действителност нямат никакъв ефект!

Диета със зеле

Много известната диета със зеле се основава главно на супа, плодове и зеленчуци. Докато сте на тази диета можете наистина да загубите няколко килограма, но те ще се върнат веднага щом започнете да ядете нормално.
 
Диета с грейпфрут


Грейпфрут диетата е доста строга и позволява само неподсладен сок от грейпфрут, черно кафе, зеленчуци (без картофи, царевица, моркови и цвекло), риба и месо.Тази диета се основава на твърденията, че грейпфрутът "изгаря мазнините". Да, този режим на хранене помага да загубите известни килограми, защото означава силно намаляване на калориите, но почти е невъзможно да се поддържа стабилна тегло щом се върнете към нормалната диета.

Диета "пет хапки"

Диетата с пет хапки се основава на ясно разделяне на храненията на пет малки порции. Между храненията се препоръчва да се пие много вода. Въпреки че тази диета я похвалиха и одобриха много диетолози, е важно да обърнете внимание на съответните размери на порциите и тяхното съдържание. Истината е , че този режим на хранене може да доведе до сериозно гладуване, което е вредно в крайна сметка.