Солидно почерпен мъж вилня в заведение, нападна полицай и го заплаши, че ще му разцепи главата с брадва. Екшънът се разиграл в монтанското село Медковец. Б.Л. от Белоградчик сериозно се почерпил в местната кръчма „Артанес“ и започнал да буйства, пише bulnews.bg.
Пияният мъж искал да слуша определена песен и задърпал лаптопа, през който се пускала музиката. Освен това той настоявал да му сипват още напитки, без да плаща за тях. След като не му позволили, агресивният пияница започнал да сипе закани срещу управителя на заведението Р.М. и бармана Б.Б., че ще изпочупи инвентара.

След като не успели да усмирят почерпения клиент, персоналът на кръчмата извикал полиция. Пристигналият на мястото младши полицейски инспектор от Лом също отнесъл заплахи от буйния мъж. Той започнал да дърпа униформата на служителя на реда с думите „ще те разжалвам, ще ти скъсам пагоните, ще те изчакам да приключиш работа и с брадва ще ти разцепя главата“.

Заради поведението си Б.Л. е изправен на подсъдимата скамейка. Преди дни делото срещу него е гледано в Лом, като магистратите му наложили наказание една година затвор при строг режим. Суровата присъда е постановена заради редица предишни провинения на подсъдимия. Решението може да се обжалва пред окръжния съд в Монтана.