Все още няма възмездие, има само арест. Искам да видя какво ще направи съдът в края на делото. Но вече сме спокойни от свършеното. Това каза майката на Ники – Анелия Терзиева, коментирайки в ефира на bTV реакциите на институциите, след като писмо на едната от сестрите на загиналия разбуни духовете в държавата.
Семейството на момчето, загинало трагично на пътя, търси справедливост. Миналия месец автомобилът на Ники Терзиев бе пометен от кола, движеща се с над 220 км/ч по магистрала "Хемус". Шофьорът Бейтула Исмаил, който е с предишни провинения, все още е на свобода. Оказа се, че убитото момче се е срещало с Бойко Борисов по времето, когато той е бил главен секретар на МВР.
 
Майката на Ники разказа какво се е случило след инцидента. „Не се случило абсолютно нищо. Бяхме в неведение как се развива делото. Не можехме да се примирим, че убиецът на моето момче не е арестуван. Това трябваше да бъде направено веднага след катастрофата”, каза Анелия. Тя също призова за законови промени, според които след смъртен случай напътя, предполагаемият виновник веднага да бъде задържан и да му бъде взета книжката, а не като в случая с Бейтула - да си кара дни наред из Варна.
 
„Писмото беше на сестра ми, тя е във Швеция. С нас се свърза съветникът на премиера. Не очаквахме среща с премиера и не очаквахме съдействие. Нашата битка е срещу убиеца. Той е 100% виновен. Сестра ми попита в писмото до кога ще продължава войната по пътищата”, каза една от сестрите на Ники - Ралица. Тя уточни, че това е и основната борба на семейството – да се стигне до промяна на законите.
 
 
„Самата публикация не беше оплакване от институциите, а беше, че няма арест за престъпниците”, уточни майката Анелия. Почернената майка отново поиска кардинални законови промени. „Убиецът се радва на Слънцето, а ние имаме само един гроб. Ники беше слънчев лъч за всеки, който е познавал. Неговата страст беше футбола”, каза още тя.
 
Анелия разказа и за последните дни, прекарани със сина ѝ. „Беше на плажа във Варна. Сестра му се беше прибрала от Стокхолм. Бяхме целия ден на плажа. Вечерта отидохме на пицария. На другия ден пак бяхме на плаж, а после ни закара на гарата и това беше”, разказа през сълзи тя.  
 
Насъбралото се множество, дошло да подкрепи семейството на загиналия Ники, заяви, че се очаква максималната ефективна присъда. Хората бяха категорични, че ако около случая не се бе вдигнал шум, виновникът Бейтула въобще нямаше да бъде арестуван. „Искаме да видим, че има държава”, каза треньорът на Ники.
 
„За нас е в кауза на Ники да се променят така законите, че да се защитават максимално правата на потърпевшите. Ако има смърт на пътя, присъдата никога да не е условна”, каза още майката на Ники.