В името на истината, няма да е лесно хората да си върнат парите, но не е невъзможно. Обвинението е за около 4 млн., което е нещо като общ оборот на касата, но предметът на престъплението, за което са обвинени, е четири пъти по-малко. Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатът на дупнишките фараони на пирамидата "Дупнишка популярна каса" Марин Марковски.
"Важното е не на мен как ми се струват нещата, а на закона", смята Марковски.
 
"Аз няма да ги измъквам клиентите ми. Има текстове на закона, които са ясни. Ако не е банкова сделка, а сделка на физическо лице, няма престъпление", отсече адвокатът. Той няколко пъти натърти, че разбира хората и им съчувства, но е трябвало да четат добре какво точно подписват.
 
"Когато банка функционира, БНБ прави проверки и казва тук няма нищо нередно. Сделката в нашия случай не е престъпление, защото това е кооперация, а не банка. Това, че има офис, не го прави банка. Хората имат своите основания, но трябва да се внимава като се подписват документи" натърти отново адвокатът на Георги Близнаков и добави "Следователно правилото, че банката гарантира 100 000, не важи. Те не подписват с банка, а с кооперация, пак повтарям. Те са си взимали лихвите 11 години."
 
"Прокуратурата не е повдигнала такова обвинение за безстопанственост. Чисто по човешки, тези хора се чувстват излъгани, но не са били внимателни. Това е кооперация, а не е банка", отново повтори Марковски.

От Дупница се включи бясна потърпевша, която твърдеше, че е била заблудена от документа, който е подписала, че става въпрос за банка. Дори имала спестовна книжка. Според адвоката обаче, тя отново не е прочела всичко както трябва.