„Не съм госпожа никоя. Това не беше към мен, а към хора от екипа ми. Възразих, но не получих отговор. Това бе отношението и към останалите хора, които вчера получиха заповед за уволнение. Така професор Вихра Миланова коментира в ефира на bTV видеото, в което заместник-ректорът в оставка Радомир Угринов влиза при досегашния ректор проф. Вихра Миланова и заявява, че тя е отстранена.
Миланова отрече да е знаела за порочните практики във вуза и подчерта, че не ги е подкрепяла. На въпроса, дали е била избрана на поста, за да подкрепи водената от бившия ректор Ваньо Митев практика, Миланова категорично отрече.
 
Тя добави, че въпросните лоши практики са описани в одитния доклад и в момента текат проверки на НАП и Държавната финансова инспекция.
 
Миланова заяви, че не се е срещала с академик Ваньо Митев след избухването на скандала. „Не се е опитал да се свърже с мен. Научавахме за позициите му чрез медиите. Не правя опит да дискредитирам университета”, каза още тя.
 
Миланова също изрази съмнения, че след нейното отстраняване на поста може да бъде назначен „подходящият човек”, който да контролира средствата на вуза.
 
Имаше неща, които не исках да подписвам и взех решение, че не мога да бъда част от такова управление на университета.
 
„В касата на Медицинския университет има 85 млн. лв., много вероятно е за тях да е цялата борба”, смята проф. Вихра Миланова, отстраненият от Общото събрание в МУ ректор. Тя беше избрана за поста в началото на годината с почти пълно мнозинство. Преди дни в учебното заведение се проведе извънредно Общо събрание, на което беше избрано ново ръководство. Новият ректор е проф. Виктор Златков.

Полицаи и частни гардове пазеха избора на нов ректор на Медицинския университет. Съдът ще решава легитимно ли е Общото събрание, а Меглена Кунева разпореди проверка. Според отзованата Миланова събранието не е легитимно. Все още се чака решението на Върховния административен съд за това, като до тогава на длъжността ректор би трябвало да е Вихра Миланова.

Вчера старата администрация стана „заложник” в ректората на МУ, след като новото ръководство встъпи в длъжност въпреки оспорваното в съда Общо събрание.

Според Миланова, сега може да бъде "назначен правилният човек", който да контролира средствата на вуза.