Горила предизвика сериозна паника в Лондон, след като избяга от клетката си в зоологическата градина, пише metro.co.uк. Зарази инцидента зоопаркът беше затворен.
Мъжката "сребристогърба" горила на име Кумбука избяга от клетката си вчера следобед, а след като това се разбра всички посетители бяха затворени в кафене. Все пак тя не успяла да напусне територията на зоопарка, била открита с помощта на термокамери и упоена със стреличка.
 


Свидетелят Брат Еванс разказва: "Бяхме в зоопарка цял ден и се намирахме на по чаша кафе в ресторанта, когато заключиха всички врати и казаха, че е станал инцидент. Раздадоха ни безплатен чай и кафе и признаха, че има избягала горила и не можем да напуснем сградата, докато не я заловят. Докато чакахме, видяхме през прозорците десетки полицаи с автоматично оръжие."
 


24-годишният Оливър Баркър твърди, че Кумбука изглеждал нервен по-рано през деня. Той казва: "Изглеждаше сякаш е в транс, никак не ми се стори добре. Дори един служител дойде и ни помоли да не го гледаме втренчено, защото се дразнел."

Този инцидент се случва месеци, след като горилата Харамбе беше застреляна в Синсинати, след като дете падна в клетката й. За щастие този път не се стигна до умъртвяване на животното.
Превод: БЛИЦ