Българският посланик в Гърция Емилия Кралева бе приета от гръцкия президент Прокопис Павлопулос на прощална аудиенция по повод предстоящото й отпътуване от страната. Кралева проведе срещи и с председателя на Гръцкия парламент Никос Вуцис и с министъра на външните работи Никос Кодзияс, съобщава "Български новини".
На тях бе потвърден стратегическият характер на отношенията между България и Гърция като държави партньори и съюзници в Европейския съюз и НАТО. Споделена бе оценката, че близкото ни сътрудничество във всички области е източник на стабилност и сигурност в региона и в Европа.

Българският посланик проведе разговор и с гръцкия алтернативен министър на външните работи по европейските въпроси Никос Ксидакис.  На кратка церемония министър Ксидакис връчи на посланик Кралева почетен орден на Гръцката държава – Големият кръст на ордена на феникса.  В проведените разговори бе потвърдено високото ниво на сътрудничеството и близостта на отношенията между двете страни.

Отбелязано бе успешното провеждане на Третото съвместно заседание на правителствата на България и Гърция в София на 1 август т.г., както и последвалите дейности по изпълнение на постигнатите договорености. Според информация на “Български новини“ след прибирането си в България, г-жа Кралева ще заеме висок пост във Външно министерство.