Ниските пенсии, безработицата и бежанският натиск са основните проблеми, които гражданите поставят пред кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. Това каза кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев, който заедно с кандидата за президент Цецка Цачева е на обиколка в област Габрово, цитиран от "Фокус".
Той заяви, че партията разчита на срещите с гражданите. Вицеадмирал Пламен Манушев допълни, че е необходимо да се събуди спомена за силата на българския дух. 

„Говорих в Трявна за загиналите от 56-и Пехотен полк – има 14 човека от Трявна, защото го дължим на славните ни военни от Първата световна война, на нашите дядовци, тъй като сме ги забравили напълно. И аз се възползвам от възможността да им го припомня, да им кажа от кой град кои полкове какво са правили, къде са загинали, къде са им останали костите. 14 семейства са почернени в Трявна, не са се върнали мъжете. Тези хора имат роднини, но те не знаят нито къде са загинали, нито къде са им костите, нито къде са погребани, погребани ли са, опети ли са, не са ли. Необходимо е да се събуди споменът, да се събуди силата на българския дух. А това можем да го направим като си спомним нашето минало, нашите славни предци, които са воювали за освобождението и обединението на Отечеството“, коментира кандидатът за вицепрезидент от ГЕРБ. 

Вицедмирал Пламен Манушев допълни, че Цецка Цачева е най-подготвеният кандидат-президент. По думите му стремежът на ГЕРБ е насочен към ефективни разговори между политическите партии, с цел борба на идеи, а не черен ПР. ГЕРБ ще работи за честна президентска кампания, каза още вицеадмирал Пламен Манушев.