Сватби под погледа на Ванга! Това ще се случи на Рупите, където ще се построи и ритуална зала. Така щастливи и влюбени двойки ще могат да се венчаят на мястото, което е било любимо и от което се е зареждала духовно известната ни пророчица Ванга. Това съобщи пред "България днес" Серафим Иванов, който е управител на комплекса на Рупите.
Утре на Рупите ще се чества Петковден, който е и храмов празник на черквата на Рупите "Св. Петка". Ще се извърши литургия, на която ще се съберат доста хора.

"Предстои да се направи ритуална зала в комплекса, но като я създадем, тогава ще кажем, че е направена. Те и сега правят сватби тук, сега пак има, но в ритуалната зала ще могат да се правят гражданските ритуали. Хората идват с желание, с вяра на Рупите. Някои, които са направили венчавката на друго място, сега идват дори само да си направят снимки тук. С ритуалната зала всичко ще могат на едно място да направят", обясни пред вестника Иванов.
Засега изпълнителите подготвят бъдещия проект и няма точна дата кога ще е готова залата. Със сигурност обаче желаещите да се венчаят на Рупите ще са много, предвиждат местните. Според тях духът на Ванга все още обитава местата, които са й били любими приживе, и това кара много хора да ходят на тях и да се молят за помощ.

"Всичко, свързано с проекта, е обвързано с време. В него ще има участие и академик Светлин Русев. Ритуалната зала може и да не стане готова тази година, а да отвори врати пролетта на другата година, но със сигурност ще стане готова. Няма да бързаме и да обещаваме нищо, но едно е сигурно - ще стане", каза още Иванов.

За храмовия празник утре се чакат много хора от България и чужбина, казва още той. Специално за празника Светлин Русев е дарил две нови икони на църквата „Света Петка Българска“. Те вече са монтирани в светата обител, като едната изобразява влизането на Христос в Йерусалим, а на другата Исус носи дървения кръст по пътя към Голгота.

"Двете икони са поставени в самия храм - точно над свода на прозорците. Като се влезе в него, и те се виждат челно. Академик Русев дари и две други икони през август тази година, които също са поставени в храма. Те са му били поръчани от баба Ванга, създал ги е по нейна заръка", обясни Серафим Иванов.
Пред иконите - нови и стари, се събират много хора, които се молят и си пожелават нещо да им се случи или пък искат помощ от пророчицата. Според вярващите иконите също имат сила, каквато се усеща навсякъде на Рупите.