25-годишният Живко Стоянов е задържан в края на май заедно с популярния в бургаския ъндърграунд Михаил Шивачев, по прякор Мишо Църа, гравитирал около небезизвестната „Банда на Рижите“. Стоянов е бил зад волана на „Сеат Кордоба“, в който освен Църа са пътували наркоготвачът Стоян С. – Тенката и Ивайло С.-Бозавия, пише "Флагман".
При обиск на автомобила ченгетата открили пакет от мокри кърпички, спринцовка и игла, съдържащи кафеникава течност,  реагирала при полевия наркотест на метамфетамин. В Тенката е намерена торба със стъклена колба, пълна със субстанция за производство на пико. 

В момента срещу 25-годишния Живко има 3 неприключили досъдебни производства, съобщиха от полицията. Интересното е, че престъпленията са извършени за много кратък период - по-малко от година.

Първото е от октомври 2015 г. То е за принуда чрез използване на сила или заплаха. Отново през месец май т. г. Стоянов е арестуван за лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Както БЛИЦ съобщи, преди няколко дни Живко Стоянов отново влезе в криминалната хроника с изключително брутално деяние. Садистът насъска питбула си срещу котка в ж. к. „Лазур“, която бе захапана от звяра, докато брани малките си, а след това изкормена с нож от стопанина му. Жестоката гледка се разигра посред бял ден пред десетки свидетели до магазин „Болеро“ в ж. к. „Лазур“. 

Жестокостта на Стоянов предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Хиляди потресени хора се подписаха за часове под петиция за ефективна присъда на Стоянов заради зверството. Утре пред Съдебната палата в Бургас пък ще се проведе протест срещу садиста.

Напоследък Бургас се напълни с брутални рецидивисти като Горан Горанов и Симеон Стоянчов – Малката Рижа, които вършат редица престъпления и развалят добрия имидж на града, преди да бъдат прибрани на топло. Вместо обаче да лежат за дълго и да се превъзпитат, те излизат след около година, защото според закона присъдите им се акумулират, а не се събират накуп.

Други като Стамен Димитров-Маринката пък правят каквото си поискат в период на пробация, но все още се разхождат на свобода.