Мъж нападна с огромен като мачете нож жената, която работи в градската тоалетна в Цар-Симеоновата градина, съобщи Марица.бг, позовавайки се на очевидци. Екшънът се е разиграл тази вечер, малко преди 19 ч. край езерото с Пеещите фонтани.

Тогава в нужника нахлул мъж на пенсионна възраст и заявил на служителката, че трябва да му даде два лева. Жената обаче му отказала. Това подразнило рекетьора, той бръкнал под връхната си дреха и извадил длъг половин метър нож. Размахал го пред жената и заплашил, че ще я накълца, ако не му даде парите.


Уплашената служителка се развикала за помощ и нападателят избягал навън. В яда си, че рекетът му с мачетето не минал, той драснал клечката на близко кошче за боклук.
В това време пристигнал патрул на Общинска охрана и гардовете задържали вилнеещия нервак. При проверката станало ясно, че това е пенсионираният професор от катедрата по физика в ПУ „Паисий Хилендарски” Милко Матеев. Преди седмица името му нашумя в Пловдив, след като подслонен от него клошар подпали и изпепели апартамента му на бул. „Христо Ботев” до Алеята на любовта. Тогава съседи разказаха, че от няколко години Матеев има проблеми с главата и често лежи в психиатрии, а когато го изпишат, не си пие хапчетата.


Мъжът вече е прибран в ареста на Второ районно управление и вероятно отново ще бъде пратен в Психото.