Без съмнение мъжете и жените са двете страни на една и съща монета. И двата пола не са перфектни сами по себе си, но се допълват взаимно.. Ето и кои са нещата, които дамите могат да научат от мъжете си, и които биха направили живота им по-лесен:
1. Логиката понякога е важна в живота
Животът на много жени би бил много по-лесен, ако те осъзнаят навреме, че зад всичко се крие логика. Мъжете се раждат с вродена логика, която им помага да вземат голяма част от житейските си решения, докато жените често се лутат без да знаят в каква посока да поемат, именно защото преценката им е замъглена от емоциите им.

2. В някои случаи не трябва да се действа емоционално
Обикновено вината за липсата на емоции е отправена към мъжете. Жените обаче също трябва да се научат, че не всяка ситуация изисква огромен емоционален заряд. По-хладнокръвните жени изглеждат студени, коравосърдечни и равнодушни, но те действат по-рационално и практично.

3. Не всичко трябва да е перфектно
Жените често се вълнуват от твърде незначителни неща и са склонни да превръщат в проблем най-малкия пропуск и то в най-елементарната банална ситуация. Те трябва да се научат от мъжете да са по-спокойни и да се радват на живота без да вкарват педантичност в отношенията. Трябва да се опитват да гледат голямата картина, а не да се вторачват в детайлите.

4. Клюките често са излишни
Въпреки че официално и мъжете са склонни да клюкарстват, все пак жените са по-умели в това изкуство. Представителите на силния пол обаче знаят, че клюките понякога са вредни и излишни, в някои ситуации са направо забранен, срамен акт.

5. Чувството за хумор прави живота по-лек
Да, жените наистина жадуват за мъже, които притежават голямо чувство за хумор и в това има смисъл. Забавните мъже умеят да се смеят на живота и да преминават през житейските проблеми по-леко и мъдро. Именно на това, както и на умението за самоирония, те могат да научат жените си.

6. Човек трябва да живее в реалността
Жените често живеят в собствен свят на мечти. Те са склонни да фантазират, а трябва да се научат от мъжете да мислят малко по-практично и за живота и за отношенията си с хората. Дамите понякога не искат да приемат реалността и предпочитат да манипулират истината, за да звучи тя по-сладко за ушите им. Така те сами усложняват живота си.