Билката с уханни цветове, която често се използва за лечение, се нарича бял бъз. Тя е тази, която се препоръчва при болни бъбреци и проблеми с пикочния мехур, пише zajenata.bg.

Основното й предназначение е свързано с използването й под формата на сироп.

Той е вкусен, поради което лечението с него протича с изключителна лекота. Приятно е и изобщо не напомня за безвкусните бабини илачи, които обикновено сте свикнали да приемате. Сиропът от бял бъз е чудесен за укрепване на цялото тяло. Той е перфектен при възпаления, камъни в бъбреците и проблеми с простатата.

Малко повече информация за провеждане на домашна терапия с бял бъз

Прави се сироп, която се разрежда с вода или приятно ухаещ чай от лечебната билка. И двата варианта са удачни за провеждане на домашно лечение при вече изброените проблеми. Берат се цветовете на билката, които се сушат цели или се кълцат.

И в двата случая те запазват своите полезни свойства. Богати са на етерични масла, витамини, органични киселини и гликозиди. Чаят или сиропът горещо се препоръчват от народни лечители при сърцебиене, тахикардия, възпаление на простата, пикочния мехур и сериозни проблеми с бъбреците.

Цветове на бял бъз

Рецептата за направа на вкусен сироп е традиционна. Тя е дело на български лечители. Използват се цветовете на билковото средство.

Те се комбинират с вода и с лимонтузу. Всички хора, които не са болни от диабет и не се оплакват от проблеми с кръвната захар, са добре дошли да опитат рецепта.

Тя се прави от 1 л вода, един кг захар и едно пакетче лимонтузу. Тъй като не искаме да лишаваме една част от читателите си, можем да бъдем полезни и за хората с диабет.

Ако те искат да изпробват рецептата, могат да го направят, като заменят захарта с мед. По този начин сиропът ще стане двойно по-здравословен. Съставките (без меда или захарта) се прибират за денонощие в хладилник.

Прецежда се и се прибавя избраното средство за вид подсладител. След като се разбърка, то се пресипва в подходящи шишета. Затворете ги добре. Ако има нужда, разредете лекарството с вода. Едни го обичат по-сладко, а други леко разредено.

Пийте редовно и ще се отървете от проблеми с нервите, ще бъдете по-спокойни, уравновесени, ще подсилите имунитета си и ще се предпазите от настинки в най-критичните периоди от годината. Опитайте! Рецептата е много лесна, както сами виждате. Не ви трябват финанси, за да я направите, когато усетите потребност.