Можем ли да знаем как нашите баби са живеели на младини? За съжаление, не всички се интересуват от живота на своите най-близки. Именно затова американски потребител на сайта Reddit разбрал за бурната младост на своя роднина, едва когато станало твърде късно.
6 години след кончината на баба им наследниците започнали да разравят вещите в дома им. В гаража те намерили масивен сейф. За щастие, не се наложило той да бъде рязан с горелка, защото кодът бил прилежно оставен от бабата.


Отваряйки сейфа, семейството останало безмълвно. Вътре те намерили банкови чувалчета с монети и пушки. Очевидно, бабата е имала доста бурна младост, като е била тясно свързана с банкови обирджии. 

В чувалчетата се оказали 800 сребърни монети от по 25 цента до 1 долар. Най-старите са били сечени в края на 19 век, но основната маса от монети е била вече от XX век. 





Най-новата монета са сребърни 50 цента от 1964 година. Макар и в колекцията да е нямало ценни за нумизматите монети, намереното имане се оценява на около 15 000 долара. 

Освен монетите в сейфа са били пазени пушка Winchester 30/30 и карабина 410-и калибър и документите за тях. Оръжията са били боеспособни. Видимо бабата внимателно се е грижела за тях. 

Ето каква изненада направила бабата на своите внуци.  

Източник: Офигенно

Превод и редакция: БЛИЦ