Десетки жени обвиняват Доналд Тръмп в сексуален тормоз, съобщава Би Би Си. Както БЛИЦ писа, една от жертвите на Тръмп е Наташа Стойноф. Новината е, че тя самата е с български произход по бащина линия и на няколко пъти е посещавала страната ни.

Стойноф е автор на няколко книги за самопомощ, сред които e и едно от изданията от серията „Пилешка супа за душата“. В продължение на близо 20 години тя работи като репортер и коментатор за списание People. Сега тя публикува статия, в която разказва в подробности случай от 2005 г., в който е станала жертва на нежеланите ласки на Доналд Тръмп.

По това време репортерката е причислена към екипа, който отразява събитията около семейството и бизнеса на Тръмп. Пише коментари за шоуто му „The Apprentice“, гостува на сватбата му с Мелания Кнаус и често посещава Тръмп Тауър.

През декември 2005 г. заминава за курорта Мар-а-Лаго в Палм Бийч, за да направи интервю с двойката по случай първата годишнина от сватбата им – по това време Мелания е в напреднала бременност.

Докато екипът се подготвя за фотосесията, Доналд Тръмп кани Наташа Стойноф да разгледа имението му, като настоява да й покаже една конкретна „страхотна“ стая.

„Влязохме в стаята сами и Тръмп затвори вратата зад гърба си. Обърнах се и за секунди той ме блъсна към стената и вкара езика си в гърлото ми. Аз съм високо и едро момиче, прекарала съм детството си в боричкания с двамата си грамадни братя. Дори веднъж излязох срещу Майк Тайсън за спаринг. Нужна е сериозна сила, за да ме изблъскате.

Но Тръмп е много по-едър – беше бърз, хвана ме неподготвена и ме извади от равновесие. Бях стъписана. И благодарих на съдбата си, когато дългогодишният иконом на Тръмп нахлу в стаята след минута, докато аз се опитвах да се отърва от него“, разказва Стойноф.

Тя описва колко тежко е преживяла това посегателство и твърди, че се е страхувала да подаде сигнал срещу Тръмп, защото мъж с подобна власт може да се опита да я дискредитира или да заведе дело срещу списанието й.

New York Times публикува разказите на две жени – Джесика Лийдс и Рейчъл Крукс. Г-жа Лийдс, в момента 74-годишна, разказва, че когато била на 38, седяла до Тръмп в първа класа на полет до Ню Йорк. Когато самолетът излетял, той вдигнал подлакътника и започнал да я докосва.

„Той беше като октопод…ръцете му бяха навсякъде. Това си беше нападение.“, разказва Лийдс.

Рейчъл Крукс разказва, че Тръмп налетял да я целува по устата в Тръмп Тауър, когато тя била на 22 години и работила като рецепционист в агенция за недвижими имоти. „Беше толкова неудобно“, разказва Крукс. „Бях много разтроена, че той ме мисли за толкова незначителна, че може да си позволи да направи това.“

Никоя от жертвите на Тръпм не е подала сигнал в полицията, но всички твърдят, че са споделили с приятели, колеги и семейство. Оплакванията от сексуален тормоз срещу Тръмп са десетки, но той реагира остро на тези, публикувани в NYT, като обвинява изданието в клевета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!