Виталий Кличко по време на интервю за украинска телевизия изпита трудности с математиката. Кметът на Киев не успя правилно да реши най-елементарната задача, пише „Вести.Украина”.
Когато Кличко говори за броя на получени от Германия снегопочистващи машини, някак си при изваждането на 13 от 15 му се получи три.
 
„Що се отнася до подготовката за зимния сезон, искам да отбележа, че сме получило също помощ от Германия. Днес посрещнах 15 автомобила, които бяха на митницата, 13 от тях бяха MAN, а 3 — Mercedes”, каза Кличко.
 
Киевският кмет е знаменит със своите изказвания и куриозни случки. На заседание в миналото той заяви, че в миналото „киевчани са се събуждали без каквито и да е разрешения”.
 
„Миналата година, когато киевчани се събуждаха без каквито и да е разрешения, се застрояваха паркове, градинки, и като следствие от това в момента липсва доверие”, каза кметът.
 
Преди това Кличко заяви, че заместник-министрите „лежат” в кабинета на министрите с цели месеци. А вместо да лежат, трябва да работят.

Превод и редакция: БЛИЦ