Група от зажаднели за женски ласки русенци са станали жертва на измама чрез обява в русенски вестник, информира dunavmost.bg Александър Динков е един от "ужилените" и ограбени хора чрез лъжливата информация в изданието.
Гергана, Рамона, Даниела... Това са част от имената на измамничка от ромски произход. Обявата от днешния брой гласи: ПРЕДЛАГАМ VIP масажи - Гергана.

Измамата става по следната схема:

Обаждате се по телефона и се разбирате за масаж. Когато отивате при нея тя започва да ви разпитва дали сте семеен. Първо взема парите, а после отива в другата стая. След това се връща, но без парите. Ако сте семеен или възрастен човек, тя казва че по телефона не сте разбрал правилно и че предлага секс услуги, но цената е многократно по-голяма от тази, за която сте се разбрали. Тогава започва да ви изнудва да платите по-голяма сума. Ако откажете "масажистката" заявява, че няма да ви върне парите, които вече сте дали.

Чрез подобни заплахи и изнудване много от хората се принуждават да и дадат всичките си пари, които носят. Първо заплашва че ще разбере жена ви. Ако това не подейства заплашва, че ще извика сводника и той ще ви пребие. Повечето хора се поддават и дават всичките пари, които носят в себе си. Ако някой не се поддаде на изнудването, тогава тя става мила и добра и се съгласява на масаж. По време или след масажа тя ловко отмъква всички пари, които имате.

При повечето от пострадалите е успяла да ги обере. Сред изгорелите има и възрастен човек, на който е откраднала 200 лева. Пострадалите се организират в социалните мрежи. До този момент са 9 човека, почти всички са семейни или възрастни хора. Към тяхната група днес се присъединява и млада жена, на която дядо и е пострадал от импулсните телефони, публикувани като малки обяви във вестника.