Ще бъде уважено искането на съдебните власти в Република Словакия за предаване на българския гражданин Е. Стоев, постанови Варненският окръжен съд. Младият мъж бе задържан в края на август възоснова на Европейска заповед за арест, издадена от съд в град Чадца, Република Словакия.

В нея е отразено, че заедно с друго лице, в условията на съизвършителство, поставили скимиращо устройство на банкомат в гр. Чадца. Използвайки записаните данни от различни сметки двамата изтеглили суми на обща стойност 14 196 евро.

Двете престъпления, за които Стоев е обвинен, са наказуеми с „лишаване от свобода“ и по българския Наказателен кодекс. В издаващата ЕЗА държава престъплението е наказуемо с „Лишаване от свобода" с максимален срок до 8  години.

Съдебният състав прецени, че няма основания за отлагане на производството по ЗЕЕЗА и постанови решение, с което допуска предаването на българския гражданин на Словакия, като Стоев остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“ до фактическото му предаване на молещата държава.