Бивш козметик рискува слепота, след като за постоянно татуира очните си ябълки в лилаво-син оттенък. 32-годишната Сара Найт се кълне, че драстичната процедура е безболезнена, твърдейки, че лазерната операция на очите, която е претърпяла по-рано, боли повече. Ентусиастката вече е покрила тялото с мастило на 70%. Освен това се е подложила на хирургическа процедура за разполовяване на езика.
Жената, която е от Североизточен Лондон, казва, че естественият цвят на очите й е тъмно син, но тя винаги носи лещи. "Четох за татуировките на очната ябълка и си помислих, че изглеждат невероятно“, казва тя.



"Отне ми доста време, за да взема решение, но се радвам, че го направих. Дългосрочните ефекти от тази процедура не са много добре известни. Нямам идея как тялото ми ще реагира на това след 10 или 20 години, но сме в 21-и век и хората трябва да могат да правят каквото си искат със собствените си тела," казва Сара.



При процедурата, която се извършва в студио в Камдън, Северен Лондон, се инжектира мастило директно в най-горния слой на окото – склерата. Сред възможните рискове от нея е и постоянна слепота, посочва Daily Mail. Една от най-екстремните телесни модификации (18+)Разрязване на език, така че да се наподобява език на гущер става все по-модерно   „Всичко трябва да е много прецизно. Ако окото се измести само с няколко милиметра, бих могла да ослепея“, казва Сара. Твърди, че е почувствала само студ, но не и болка.



Днес бялото на очите й – в зависимост от светлината – е лилаво-синьо на цвят. Това не й навлича никакви негативни коментари. Напротив, хората са по-скоро заинтригувани, признава жената. Преди да стане татуист, Сара никога не се е интересувала от модификации на тялото. Тя първоначално работи като козметик. След това обаче сменя професията си и стига до крайности, като например татуировка на лицето.