„Синът ми е много добро момче, сигурен съм, че е невинен, не би наранил никого”, заяви Георги Петров, който е баща на 29-годишния Васил, обвинен в брутално убийство и блудство. Арестуваният млад мъж живеел с баща си, майка си и брат си в родното село Първенец. Само през няколко къщи живеела и баба Катя, която е била последната жертва на Васил.

Според бащата на момчето Васил е обичал възрастната жена като собствена баба. На практика тя го е отгледала като дете, през последните години обаче се разболяла ментално, смята Георги Петров.  Убитата Диана Андонова живее на същата улица, пише "Трафик".

Почти цялото село познавало глухонемия Васил. Всички го описват като кротък и усмихнат младеж. Той работил като общ работник на гумаджийницата и бил от т.нар. безделници на Първенец.

Припомняме, че полицията хвана убиеца на Дияна Андонова след ДНК анализ от друго блудство в пловдивското село Първенец,

29-годишният Васил е обвинен в бруталното убийство на 84-годишната жена преди 8 години. Петров е бил хванат, след като на 1 септември той е извършил блудство над  възрастната жена. Той влязъл в дома на бабата като започнал да я опипва. Жената успяла да пусне телевизора и събудила съседите, тогава извергът побягнал. От сравнената ДНК проба от биологичен материал, станало ясно, че именно глухонемият млад мъж е автор на убийството преди 8 години. Васил е направил пълни самопризнания.

Тежкото криминално престъпление е разкрито 8 години, след като 84-годишната Дияна Андонова бе намерена с размазан череп  в дома си в Първенец, криминалистите задържаха убиеца. Садистът, извършил жестокото престъпление, може да бъде съден по половината Наказателен кодекс, заради всичко което е причинил на жертвата си. Той самият е с дебело криминално досие. 

Трагедията се разигра през зимата на 2009 година. На 19 февруари баба Дияна не слиза до хранителния магазин, който се намира до нейната къща,  за да си купи обичайната баничка и боза. Магазинерката, притеснена извикала внука Диян, който влязъл в къщата на баба си.

Пред очите му се разкрила кошмарна гледка. Жената лежала с разпокъсани дрехи на земята, цялата глава била в кръв, под нея също имало червена локва.

След първоначалния оглед, тялото е откарано за аутопсия в съдебна медицина. Съдебно- медицинската експертиза показа, че възрастната жена е била изнасилена, въпреки че е имала тежко онкологично заболяване. Убиецът се е гаврил с часове с нея, а черепът бил буквално смазан и очите били изскочили.