Виновният собственик на питбула Александър, дори не осъзнава, че кучето му е могло да нахапе жената и домашният й любимец. Дворното куче Сузи се е оказало защитната преграда между агресивният Питбул и тях. Ситуацията би могла да бъде доста по-тежка, ако беше нахапан човек! Собственикът на питбула, който разкъса кучето Сузи в пернишкия квартал „Тева” отсече в ефира на Бтв, че НЯМА за какво да се извинява и НЯМА да плати лечението на раненото заради него куче.
За да не се спекулира по темата ДАЛИ кучето е агресивно, от коментарите във фейсбук на страницата „За Зоополиция” става ясно от признанията на самия Александър и първият собственик на питбула Дарк - Ивелин Въловски, че Питбула е "БИТ И ВЪЗПИТАВАН ЗА БОЕВЕ" преди да го приберат.  Освен това е бил хапан от каракачанка и оттогава "НАПАДА само по-големи кучета." Те сами признават, че кучето е АГРЕСИВНО и е било насъсквано. Светли Кирилова признава, че е виждала собственика да си бие кучето с каишката по-главата. /приложени са снимки/

Полицията е направила проверка, а собственикът на питбула е получил предупреждение да извежда кучето си само с намордник.
Сигналът отива в Прокуратурата за последващи действия. Според Наказателния кодекс „който прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1 000 до 5 000 лева”.
 
Хората, грижещи се за Сузи написаха в страничката й във фейсбук:
„От името на потърпевшите и засегнатите от инцидента със Сузи, която беше зверски разкъсана на 6-ти октомври вечерта, искаме да споделим следното:
Целта да се даде по-широка публичност на случая е за да се помогне на тежко раненото куче и да се потърси съдебна отговорност от човека, станал причина за това. Ще настояваме агресивни кучета, без значение от породата, да се извеждат само с намордници, за да не стават заплаха за хора и животни! 

Ние се разграничаваме от всякакви призиви за саморазправа с питбула или стопанина му, крайно агресивни изказвания, обиди и закани в социалните мрежи, защото те НЕ помагат на никого в ситуацията и не това е целта! Освен, че са неуместни, идеята на цялата тази човешка солидарност е да бъде полезна. Важно е да се помогне на Сузи да оцелее цяла и да се избегнат други подобни тежки рецидиви! Никой не заслужава това – нито животно, нито човек!
Който иска да помогне, да се свърже през фейсбук - „Помощ за Сузи”.
Разкъсаното куче е под наблюдение в клиниката, а следващите 3 дни са решаващи дали ще се избегне ампутацията на оглозганата до кокал лапа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!