Неприемливо за академично лице поведение демонстрира зам.-ректорът на МУ проф. Радомир Угринов днес при опита на новото ръководство на вуза да отстрани екипа на стария ръководител проф. Вихра Миланова. Видео, заснето от служител на МУ, показва как той се разпорежда в кабинета на ректора.

Угринов избухва, след като служителка му посочва, че трябва да носи със себе си протокола от протеклото със скандали и атакувано в съда Общо събрание от преди два дни, с което Миланова беше освободена. „Каква сте Вие? Коя сте Вие? (…) Трябваше да дойдете да ми се представите, защото аз съм зам.-ректор, а Вие сте г-жа Никоя”, заявява професорът.

Той казва още, че служителката е идвала в „този отдел, за който аз отгвоварям” и му е нареждала: „Когато се прави нещо, устни заповеди... само Александър Македонски и Наполеон е издавал. Когато се прави нещо в университет, се пише”.

Тя твърди, че именно спирането на лошите практики е станало причина за отстраняването й.Днес новото ръководство, начело с проф. Виктор Златков трябва да встъпи в длъжност, като снимки, направени вътре в Ректората показват запечатване на кабинети, а има и информация, че екипът на стария ректор е освободен. Самата проф. Вихра Миланова търси правата си в съда, а нейният предшественик проф. Ваньо Митев официално стана клиент на прокуратурата заради сключени неизгодни сделки.



Източник: bTV