Нито една жена не иска да чака цяла седмица, че и повече, докато менструацията ѝ приключи! Има толкова приятни неща да се правят, а цикълът само пречи, пише zajenata.bg.

Какво да направя за да спре по-бързо цикълът ?

Оргазми, оргазми ... 
Оргазмите предизвикват спазми в малкия таз и гениталиите, като предизвикват преждевременно прекъсване на цикъла. Е, няма да спре още на втория ден, но значително ще намалее. 
Оргазмите действат като помощ за бързо извеждане на кръвта извън тялото и стягане на тъканите.

Акупунтура
Акупунктурата, направена по истинския начин, помага за намаляване на времетраенето и интензитетът на цикъла. За норма се смята продължителността на менструация не повече од една седмица, но ако успеете да я намалите до 5-6 дена ще е най-добре.

Промяна в диетата 
Промяната в диетата влияе на месечния цикъл. Опитайте се да пиете повече билков чай. Той успокоява кръвообращението и намалява кървенето. Това успокоява и неприятните спазми по време на цикъла.

Упражнявайте се 
Колкото и да мислите, че упражненията ще предизвикат силно кървене - това не е така.


Дори се случва точно обратното. Цикълът намалява и постепенно спира. Тежките и изтощителни тренировки не са за препоръчване, но стабилното натоварване определено влияе на цикъла и го прекъсва рано.

Прием на контрацепция 
Контрацептивните таблетки имат регулируемо действие спрямо цикъла. Ако менструацията ви отнема твърде дълго време, тези таблетки ще ви помогне да я намалите до по-кратки срокове.

Слагайте превръзки, вместо тампони

Тампоните създават фалшиво чувство за слаб цикъл, защото потискат кървенето и остават вътре в тялото. Истината е, че точно заради това в много случаи цикълът продължава дори и повече от 7 дни, докато цялата излишна кръв не се отдели от тялото.