Окръжен съд Хасково отложи делото срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Решението бе взето след искане на защитниците, които изтъкнаха в съдебна зала, че не хасковски обвинители, а пловдивските трябва да се явят, за да защитят тезата си.

Според хасковските обвинители това искане е неоснователно. Окръжният прокурор Иван Стоянов посочи, че имало заповед на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов разследването да се проведе в друг район, съобщава topnovini.bg.

В определението си съдия Миглена Тянкова посочи, че има частични основания и отложи процеса за декември. Тогава прокуратурата трябва да посочи дали има заповед  от столицата, кой обвинител да се явява в залата.

"Нямам намерение да давам изявления", каза бившия кмет. Окръжният прокурор Иван Стоянов пък обясни отказа си да коментира, с "високото напрежение по делото".

Георги Иванов е подсъдим за разрушаването на сградата на бившия затвор в Хасково, която е била разположена на 417 кв.м., построена през 1892 година. От държавното обвинение считат, че постройката е обявена за паметник на културата със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“.