Калин Терзийски се е поболял във „Фермата” и състоянието му заплашва да стане критично. Писателят едва се държал на краката си от умора, кръвното му играело, стомахът непрекъснато го болял, нервите му също не издържали, твърди в. "Уикенд".
Две са причините за здравословните проблеми на Калин, било мнението на хората във „Фермата”. На първо място – писателят се бил върнал към чашката малко след като влязъл в риалитито, въпреки че само преди няколко седмици се кълнеше, че завинаги се е излекувал от алкохолизма.

В допълнение към завърналата се страст към бутилката работата дошла в повече на 46-годишния писател, който като цяло не е свикнал да вдига нещо повече от своя компютър. Оказало се, че рязането на дъски, коването, сеченето, пренасянето на греди и тежки чували и всичко останало, което има да се върши в риалитито, не отговаря на физическата му подготовка. 

Претоварването, вместо да му подейства като терапия, допълнително съсипало крехкото му здраве. Самият Терзийски си давал сметка, че престоят във „Фермата” му влияе зле. В същото време обаче не искал да се отказва от състезанието. Негови близки, които са научили за здравословните му оплаквания, вече се притесняват как ще се оправи.