Невероятен екшън се е разиграл на пътя Слънчев бряг – Варна рано тази сутрин, пише Флагман.бг. Около 2 часа след полунощ служители от ловната охрана към ДЛС-Несебър чуват изстрел и забелязват двама мъже да се суетят до лек автомобил „Ситроен” с бургаска регистрация на около 7 км преди с. Баня.
Приближавайки се към бракониерите, горските виждат, че те товарят в багажника трупа на прясно убита дива свиня. Служителите веднага нареждат на съмнителните мъже да се отдалечат от автомобила и се обаждат в полицията. В този момент единият от бракониерите вади оръжие от „Ситроен”-а и стреля по ловната охрана.

„За щастие, нашите служители са реагирали адекватно и успяват да се прикрият от изстрелите. Хубаво е, че не са отговорили на огъня и така са предотвратили кървава баня. Тези хора са много опасни! Част от тях са бракониерствали и преди”, заяви директорът на ДЛС-Несебър инж. Димитър Мандулев.

След стрелбата бракониерите подкарват „Ситроен"-а и успяват да избягат. Те обаче са арестувани малко по-късно след светкавична акция на полицията в Несебър. В тях е намерена ловна пушка с фенер.

В ареста са общо четирима души от Свети Влас. Случаят е предаден на прокуратурата, разследването продължава.