Знае ли Ватиканът за съществуването на извънземни? Според имейли, публикувани от „Уикилийкс”, отговорът на този въпрос е „категорично да”, предаде bTV. Имейлите съдържат кореспонденция между бившия американски астронавт Едгар Мичъл и Джон Подеста, който по това време работи в администрацията на президента Барак Обама. В момента Подеста е директор на кампанията на Хилари Клинтън.
Разговорите са от 2015 г., като Мичъл е поискал спешна среща с Подеста, за да обсъдят плановете на САЩ да разкрие съществуването на извънземни форми на живот, както и технологията на енергия от нулева точка. Енергия от нулева точка е теория, според която енергията съществува и в негативното пространството. Ако тази теория е вярна, то тя може да използва като безкраен енергиен ресурс за нашата планета.

Но къде е намесен Ватиканът?

Според имейл на Мичъл на въпросната среща ще присъства и негов колега, който ще съобщи, че „Ватиканът знае за съществуването на извънземни”. Втори имейл, изпратен от Мичъл няколко дни по-късно, разкрива, че „извънземен интелект помага на хората да усвоят енергията от нулева точка”. Имейлът съдържа и следното изречение: „Те няма да толерират военно насилие както на Земята, така и в Космоса”.

Докато е работел в кабинета на Обама, Джон Подеста е един от хората, критикували управлението, че не разкрива информация за наличието на НЛО и извънземни. Все още няма официална позиция от страна на Ватикана по повод имейлите, публикувани от „Уикилийкс”.