Единият от двамата мошеници, които се издирват от полицията заради огромната измама в пловдивското село Голям Чардак се е самоубил. Мъжът се е обесил и е оставил предсмъртно писмо, че повече не му се лежи в затвора. Другият мошеник, който е роднина на самоубилият се, се издирва. Това съобщиха на брифинг на полицията в Пловдив, шефът на ченгетата комисар Христо Разсолков и окръжният прокурор Христо Попов. 
Както БЛИЦ съобщи възрастните баба Мария и дядо Йордан наивно са се вързали на сложната схема на мошениците и са дали 20 000 лв. Пред дома им се появили двамата мъже. Единият се представил за детектив, а другият за заловен крадец, който миналата година измамил старците с 800 лв., докато поправял покрива им. Бабата не се усъмнила в достоверността на мнимия детектив, който ѝ разказал действителни случки от миналата година. Казал, че завел на крака крадеца за да види дали намерените у него пари съвпадат с ограбените от семейството. 

Докато разсейвали бабата и дядото мошениците задигнали парите и златото и изчезнали. Има съмнения, че двамата са извършвали и други крупни удари. 

Припомняме, че преди време премиерът Бойко Борисов лично се заинтересувал от апашите, които правят обири на възрастни хора в селото. Тогава премиерът разпореди бандити, които са ограбвали и пребивали възрастно семейство в Голям Чардак, да бъдат заловени за 3 дни.

На брифинга на полицията стана ясно, че престъпниците все още щъкат на свобода.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ