Семейство от дупнишкото с. Бистрица остана без баня и тоалетна след роднинска свада, временно ще ползват тоалетната на съседите и ще се къпят в леген, докато си построят нови помещения. В изпълнение на решение на съда представители на РДНСК - Кюстендил в присъствието на полиция пристигнаха с работници от ДП „Строителство и възстановяване” в Благоевград и бутнаха незаконно построена през далечната 1992 г. баня и тоалетна на Йорданка Кьосева. 
Адвокатът на жената - Йорданка Божкова, оспорва законността на разрушаването. Нейните аргументи са: "Сагата започва от 2012 г., когато чичото на Кьосева, който е известен ветеринарен лекар, след роднински скандал подава оплакване в РДНСК - Кюстендил, че банята и тоалетната са построени незаконно в двора. Оттогава се водят дела. В момента е направено обжалване пред Административен съд, което се чака да излезе всеки момент. Служителите на РДНСК не пожелаха да изчакат решението на съда, което може да отмени блъскането на постройката. Нарушават се човешките права на семейстовото, което остава без най-елементарни битови условия", заяви адвокат Й. Божкова, цитирана от struma.bg.



Йорданка Кьосева е получила по наследство имота и къщата. Банята и тоалетната са били вече построени. Тя е вложила 10 000 лв., за да я направи съвременна, с теракотни плочки и ново оборудване. В момента роднините са в добри отношения, но процедурата вече е задействана.

Йорданка Кьосева наблюдаваше със стиснати устни как работниците разрушават банята и тоалетната й, в която е вложила доста пари. От напрежение не можеше да обели дума. Само сподели, че не може да си построи баня и тоалетна на друго място в имота, тъй като каналът за отпадни води е по-високо от имота. Докато построят нова тоалетна и баня, ще се наложи да ползват тоалетната на съседите. Тя не е знаела, че банята и тоалетната са незаконно построени.

Работниците, водени от технически ръководител, който не пожела да назове името си, разбиваха 20-см бетонна плоча без предпазни очила и каски на главата. Бяха наметнати с изпокъсани дъждобрани и със скъсани ръкавици.